Kullanıcılar ışıkları kolayca kontrol edebilir ve programlayabilir. Kullanıcılar dimmer ayarlarını içeren bir kit içinde LED alabilir ya da anahtarlı bir uzaktan kumandayla yüksek teknolojili bir pakete sahip olabilirler. LED ışıklar çok güçlü olup darbelere karşı dayanıklıdır yüzden kordon olarak da kullanılırlar. LED kordon ışıkları alıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır.
LED Işık Kordon Modelleri Nelerdir?
Kordon LED, şeritler halinde gelen birçok farklı çeşidi barındırır. LED ışıkları nasıl kullanmayı düşünüyorsanız buna uygun olan modelleri almalısınız. Kaplamalı modeller yani silikon LED ışık kordonları ya da LED hortum kaplı modeller banyo gibi alanlar için idealdir çünkü su geçirmez özelliğe sahiptir. Kendiliğinden yapışma özelliğine sahip LED şeritler, uygulamayı basit ve sorunsuz hale getirir.
LED’lerin esnekliğinin ilgisiz olduğu yerlerde LED ışık çubukları başka bir modeldir. Kendiniz için doğru bir LED ışıklarını ararken IP derecesine ya da giriş koruması derecesine bakmanız önemli bir detaydır. IP derecelendirmesi, ışık kordonunun unsurlara nasıl tepki vereceği belirler. İlk sayı ışığın, toz gibi katı etmenlerden korunma yeteneğini belirtir, ikinci rakam ise ışığın su gibi sıvılardan korunma özelliğini gösterir.
İlk basamak 0’dan 6’ya, 6’sı tozdan en çok korunan olduğunu gösterir. İkinci basamak 0’dan 8’e, 8’i de suya dayanıklıdır. IP65 olarak tanımlanan bir LED ışık kordonu toza dayanıklı ve suya karşı koruma sağlayacak ve ulaşılması zor bir banyo parçası için idealdir. Yaya yolları gibi yerlerde alüminyum panel LED ışık kordonu tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda yarım yüzeye monte diyot ve yarı ışık yayan diyot olan 5050 SMD LED ışıklarından bir rulo alabilirsiniz.
LED ışık kordonu alırken birçok kişi sadece uzunluğuna bakar oysaki ki LED’lerin miktarlarına bakmanız doğru bir seçim olacaktır. LED ışıklar birbirinden uzakta duruyorsa eğer, kordon, temiz bir ışık hattı yerine lekeli aydınlatma üretir.
Kordon LED Işık Rengi Nasıl Olmalı?
LED kordon ışıkları renkleri değiştirilebilen kordonların yanı sıra geniş bir renk yelpazesine sahiptir. En temel LED kordon ışıklarına adreslenemez denilmektedir yani sabit bir ışık rengi yayar. İkinci LED ışığın türü ise adreslenemeyen RGB kordonlar olarak adlandırılmıştır. Bu LED ışıkları herhangi bir kırmızı-yeşil-mavi renk gösterebilir. Renk sıcaklığı bir LED ışığının renginden çok daha farklı bir şeydir. Sıcaklık, ışığın ne kadar sıcak ya da soğuk olduğunu gösterir. Sıcaklık, Kelvin olarak derecelendirilir. Serin renkleri temsil eden daha yüksek Kelvin ve daha sıcak renkleri temsil eden daha düşük Kelvin derecesidir.